tisdag 31 juli 2012

Syriensolidaritet bildades idag!

Dagens konstituerande av föreningen Syriensolidaritet är en viktig händelse i arbetet med att motverka det pågående kriget mot Syrien. En interimistisk styrelse valdes med ett tiotal ledamöter samt en tillfällig ordförande. Ett årsmöte kommer att hållas i april 2013. Föreningen kommer att närvara vid Fredssamtalen i Degerfors i helgen och kommer att bygga en ny hemsida.

Vi vet mycket väl att vi har stora delar av det etablerade Sverige emot oss men vi vet också att det finns en växande opinion som har genomskådat krigspropagandan som uppskattar en tydlig anti-imperialistisk röst i syrienfrågan. Alla som ställer upp på föreningens stadgar (läs stadgarna här) och vill bidra till att motverka det pågående kriget mot Syrien är hjärtligt välkomna att bli medlemmar i föreningen.  Kontakt: solidaritetsyrien@gmail.com

Som affischen till vänster antyder så vill krigshetsarna att vi skall hålla tyst. Vi lovar att inte göra det!


Ett fritt, enat och självständigt Syrien!
Upphäv sanktionerna mot Syrien!
Inget svenskt stöd till krig mot Syrien!
10 kommentarer:

 1. Jag gratulerar också! Och frågar: hur blir man medlem?

  Ulla Johansson

  SvaraRadera
 2. Du blirmedlem genom att kontakta den syriska ambassaden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Jag förmodar att du är en av dem som vill hjälpa USA, Frankrike och Storbrittanien m.fl. att med våld byta ut ledningen för den syriska staten. Precis så som de på senare tid har gjort i Afghanistan, Irak, Libyen och nu försöker göra i Syrien. Vi är motståndare till att supermakten anfaller land efter land. Många av oss var motståndare till anfallet mot Afghanistan. Gör det oss till talibaner? Många var också motståndare till åratal av bombningar av Irak. Gör det oss till Saddams vänner? Minns du att Hitler anföll Polen? Skulle de vara rätt av Hitler att anfalla Polen om flera mäktiga länder inte ansåg deras regering vara önskvärd? Vi är principiella motståndare till anfallskrig oavsett vilka länder det gäller och oavsett vilken regering som det angripna landet har. Jag är rädd att ni som kämpar för anfallskrigen kommer att ångra er en vacker dag.

   Radera
 3. Bra jobb! hur kan man bli medlem?... Solidaritet med Syria och krossa imperialismen!

  SvaraRadera
 4. http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/aug/09/can-syrians-dare-to-hope
  (Rana Kabbani)

  SvaraRadera
 5. Vem är ordförande och vilka är övriga styrelseledamöter?

  undrar Kalle Gustavsson.

  SvaraRadera
 6. Hej Kalle,

  Vi har inte den informationen på bloggen just nu men om du skickar kontaktinformation till oss så kan vi ta det över telefon.

  solidaritetsyrien@gmail.com

  SvaraRadera
 7. Så vad är Ryssland och Kina då? Är inte de supermakter som stödjer en diktatur i form av Bashar al-Assad? Min fråga är: Var fanns ni när folket demonstrerade i månader för frihet och mötes av regimens kulor?

  Jag är inte för imperialism utan vill motverka varje form av förtryck. Vi är många som inte vill välja sida mellan supermakterna utan står bakom varje förtryck folk...och kom inte och säg att Assad dynastin är en frihetsälskande familj. De har styrt med järnhand i 40 år!
  NER MED ALLA FÖRTRYCKARE I VÄRLDEN! NER MED ASSAD!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oppositionen som består av tiotal partier i Syrien vill inte att USA skall bomba Syrien eller anfalla med sina legosoldater som strömmar in från Turkiet. Vi är motståndare till anfallskrig och för varje lands rätt till nationell suveränitet. I propagandan försöker de låtsas som den interna oppositionen och legosoldaterna är samma sak. Vi är mot USAs krig i Syrien och tar inte ställning till vilken regering Syrien skall ha. Varje folk har rätt att göra uppror och skaffa sig den regering de önskar men inget annat land har rätt att anfalla ett annat land, öppet eller genom ombud.

   Radera