söndag 29 juli 2012

Uppvaknande på gång?

En ledarskribent på Svenska Dagbladet har (efter att ha läst New York Times) vaknat till vad det gäller de mörka krafterna i Syrien:
Ledarsidan pekade för några veckor sedan på det syriska motståndets oroande och ökande drag av jihadism, och rapporterna om al-Qaidas ökade närvaro ger skäl att upprepa att omvärlden måste vara mycket restriktiv i att stödja rebellstyrkorna med vapen och annan stridsmateriel. Att Syriens regim är diktatorisk betyder inte per automatik att motståndet mot den är demokratiskt sinnat.
Det är bra att kritiken skärps, men det här är ju saker som insiktsfulla människor har sagt under långt tid utan att svenska media brytt sig något särskilt om det. Man kan ställa den journalistiska frågan: "Varför händer detta just nu?"

1 kommentar:

  1. Precis, varför sägs detta nu? Handlar det om att USA/Nato försöker hitta en annan orsak att ingripa öppet militärt i Syrien, för att förhindra att de här jihadisterna får för stort inflytande. Hoppas USA på att även ryssarna ska ha ett intresse av att begränsa "al Qaidas" spridning och därför acceptera ett ingripande mot dessa från USA/Natos sida, eftersom man har stora muslimska befolkningar även inom Ryssland?

    Men har man ljugit tillräckligt mycket och tillräckligt länge så kommer man alltid att bli misstänkt för dolda agendor och även där kanske inga sådana finns. Det skulle ju nämligen också kunna handla om ett försök att dra sig ur oroligheterna i Syrien med ansiktet i behåll, genom att USA(Qatar/Saudi slutar förse upprorsmakarna med vapen ex. Men det är man ju inte beredd att tro på med tanke på USA:s agerande tidigare.

    SvaraRadera