tisdag 14 augusti 2012

USAs vänner tar kriget till Sverige

USAs vänner tar kriget till Sverige. Oavsett vad demonstranterna själva tror så blir attackerna mot den syriska staten i dagsläget en hjälp till USAs invasionsarmé och dess mångåriga strävan efter ett regimskifte i Syrien. Säkert kan ledarna för gruppen som slog sönder ambassaden få en slant från Pentagon för ett bra jobb idag.

Här är gruppens hemsida:
http://www.esu.cc/

De som genomförde attacken tillhör en folkgruppen assyrier och inom dem finns det en rörelse som strävar efter att upprätta en självständig stat i de områden i Irak och Syrien som befolkas av assyrier. USA gjorde upp med kurdiska partier om Iraks splittring så att de nominellt ficks styra över norra Irak. Möjligen har USA lovat de assyriska nationalisterna självstyre om de hjälper till med ett regimskifte i Syrien.

Syrier bröt sig in på ambassad


TT. 
STOCKHOLM.
 Ett tiotal personer bröt sig i dag in på Syriens ambassad i Danderyd utanför Stockholm. Elva greps och är nu misstänkta för grovt olaga intrång. Samtidigt skanderades "Vi vill ha demokrati" i en demonstration utanför.
– Huvudsyftet med aktionen är att stötta oppositionen i Syrien och göra världen uppmärksam på det mördande och tortyr som pågår i landet, säger George Chamoun, som är talesperson i Sverige för det kristna partiet Syriac Union Party.
Demonstrationen startade lite efter klockan tio på förmiddagen och samtidigt bröt sig en del ur gruppen in på ambassaden.
– De bröt upp dörren, krossade fönster och rörde runt i lådor. De är nu misstänkta för grovt olaga intrång och skadegörelse, säger Kjell Lindgren som är polisens presstalesman.
Ann-Mari Hakala jobbar i en butik i samma byggnad som ambassaden.
– Vi är vana med demonstrationer. Det är inte jättelustigt att veta att man jobbar i samma byggnad som den syriska ambassaden, men jag tycker att det är bra att de säger vad de tycker, säger Hakala.
Aktionen orsakade ett stort polispådrag med ett tiotal polisbilar, ambulanser och en helikopter som hovrade över området. Men efter att de elva gripna förts bort och hela byggnaden sökts igenom så avslutades också demonstrationen och polisens avspärrningar togs bort.

3 kommentarer:

 1. Och det tycker de här syrierna att irakierna har fått - av USA?

  SvaraRadera
 2. Gruppens namn är syriac=syrier och dom är kristna
  Hur fick ni till det att det är assyrier

  Sluta ljug
  Assyriska rörelsen har inget med denna grupp att göra
  Även jag önskade det

  SvaraRadera
  Svar
  1. På Syriacs hemsida skriver de att följande organisationer grundade organisationen:

   The Foundation of the European Syriac Union

   242 delegates representing the following institutions participated in a congress held in Brussels between 14 and 15 May 2004:

   Syrianska-Assyriska Riksförbundet i Sverige (Sweden)

   Renyo Hiro Magazine (Sweden)

   Union of the Syriac Associations in Switzerland

   Bethnahrin Informationnetwork Switzerland (BINS)

   Bethnahrin Culture Centre Germany

   Bethnahrin Information Bureau in the Netherlands

   Institut Mésopotamie de Bruxelles

   Centre Culturel du Peuple de Mésopotamie in Belgium

   Assyrian-Syriac Culture Centre Vieanna, Austria

   Assyrian-Chaldean-Syriac Union (ACSU)

   Bethnahrin Women Union (HNB)

   Union of the Youth of Mesopotamia (HCB)

   Radera