söndag 16 september 2012

Krigsanhängarna håller möte imorgon

Nedan syns inbjudan till mobiliseringsmötet för ett kommande fullskaligt anfall mot Syrien. Titeln antyder att man skall få en nyanserad bild av läget men vad står egentligen de inbjudna för? Jaber Zain är företrädare för LCC som är en del av NATO:s maskineri. Han menar att man skall strunta i FN och anfalla direkt. Den andre föreläsaren, Omar Sheikmous, menar att "diktatorns dagar är räknade" och sa i april i år att "regimen kommer falla inom några månader". Båda två är öppna krigsanhängare. T.o.m. moderatorn Helena Gillinger har intensiva kontakter med den grupp pålitliga "oppositionella" som USA och deras allierade hoppas kunna tillsätta när de har bombat sönder landet.


"Nationella rådet, Brödraskapet, Internetaktivister och banditgäng
– hur ser den syriska oppositionen ut?
Föreläsare: Jaber Zain, Syrienaktivist, Omar Sheikmous, statsvetare och syrisk oppositionell, rådgivare åt Syriska nationella rådet.
Moderator: Helena Gillinger.
• Tisdag 18 september"
http://www.abfstockholm.se/kalendarium/Fyra_kvallar_om_Syrien/index.htm

http://www.dn.se/nyheter/varlden/oppositionen-i-syrien-vill-kringa-fns-sakerhetsrad?rm=print
"– Man undrar vad som sker under bordet när västländerna hela tiden låter ryssarna fortsätta så här. Det man borde göra är att gå förbi säkerhetsrådet och gå in i landet för att skydda den civila befolkningen, säger Jaber Zain."

http://www.dn.se/nyheter/varlden/det-har-ar-jaber-zain
Jaber Zain är företrädare i Sverige för den syriska oppositionen. Oppositionen i Syrien har kontaktgrupper i många Europeiska länder. Grupperna kallas LCC, Local Coordination Committees. LCC-företrädare i Sverige är Jaber Zain. Han har bott i Sverige i 30 år och driver här konsultföretaget Cornerstone. Det arbete som LCC utför handlar mycket om att samla in pengar som används till att bistå behövande i landet. Pengarna slussas via Frankrike vidare till Syrien och används till mat, sjukvård med mera, uppger Jaber Zain till DN.se

Intervju med Omar Sheikmous:
http://svartvitt.se/diktatorns-dagar-ar-raknade/
"Hur länge kan omvärlden tolerera stödet till diktatorn Al-assad?
- Om Syrien fortsätter mörda civila och vägrar respektera Kofi Annans sexpunktsprogram kommer antalet flyktingar till Libanon, Turkiet och Jordanien att öka. Den humanitära situationen kan få omvärlden att agera utan stöd från FNs säkerhetsråd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar